Telefoon Menu

IENVENT - Bedrijfsuitjes & Reizen

Prins Frederik Hendrikstraat 15 | 4116 EV Buren
Telefoon0344 - 57 00 28   Telefoon06 - 53 78 73 40   Telefooninfo@ienvent.nl

Voorbeeld groepsreis - Cyprus - Griekenland

Cyprus; cultuur & natuur. Ga je mee, terug in de tijd?

Cyprus, is het op twee na grootste eiland in de Middellandse Zee. De ideale incentive bestemming voor circa vijf dagen op circa vier en half uur vliegen vanaf Amsterdam. Cyprus biedt afwisseling. Cultuur, natuur en actie, dit is Cyprus. Maak kennis met één van de oudste beschavingen en één van de grootste openluchtmuseums van de wereld. Cyprus, een eiland wat je zeker een keer met IENVENT moet gaan ontdekken.

Dag 1 - NICOSIA – LIMASSOL

Eerste kennismaking

Na aankomst op de luchthaven van Pafos Airport maken we eerst een koffiestop in het authentieke dorpje Kouklia. Proef hier je eerste Cypriotische koffie. We zijn benieuwd wat je van de smaak vind?

We vervolgen onze reis naar de hoofdstad Nicosia en maken een korte stop bij Petra tou Romiou beter bekend als Aphrodite’s Birth Place. De Nederlandtalige gids zal je uitgebreid vertellen over de legende van de rots van Aphrodite.

We gaan lunchen in een typisch Cypriotische Taverna. Het water loopt je in de mond bij alle gerechten die op tafel komen te staan. Dus niet te snel en veel eten, want er komt nog veel meer. Genoeg gezeten, tijd voor wat beweging, we gaan een stadswandeling maken door het oude stadsgedeelte van Nicosia. Nicosia – in het Grieks ook wel Lefkosia genoemd, is de grootste stad en zoals gezegd ook de hoofdstad van Cyprus. Nicosia is opgesplitst in een Grieks-Cypriotisch en een door Turkije bezet deel. De ‘green line’ loopt dwars door de stad. Gelukkig heeft Zuid-Nicosia de traditionele sfeer zorgvuldig weten te behouden. 

Vanavond overnachten we in Limassol. In het centrum vind je overal gezellige en hippe café’s. Aan de kust zijn er talloze strandtenten. IENVENT weet de weg en zoekt de locatie uit die bij jullie past.

Dag 2 - KYKKOS MONASTERY, OMODOS & TRODOS

Cultuur en natuur

Vandaag staat er cultuur en natuur op het programma. We rijden een indrukwekkende route door het Trodosgebergte. De gids brengt ons naar de mooiste kerken en kloosters op unieke plekjes. We bezoeken het klooster van Kykkos, de UNESCO kerk van St. John Lambadistis en het klooster van Holy Cross in Omodos village. Saai, nee hoor helemaal niet. De route is al een hele belevenis, door het prachtige maar bochtige Trodosgebergte. Wist je dat je in de winter ook kunt skiën in het Trodosgebergte? Natuurlijk zorgt IENVENT voor afwisseling. We stoppen zeker bij een wijngaard voor een wijnproeverij en gaan lunchen in een lokaal restaurant in Omodos. S ’avonds zijn we weer in Limassol. Het avondprogramma wordt op basis van jullie wensen, op maat gemaakt.

Dag 3 - PAPHOS

Opgravingen en beroemde mozaïeken in Paphos

Na het ontbijt rijden we eerst naar het “Curium”, een indrukwekkende Grieks-Romaanse opgraving. Ook wel bekend om de “Tombs of the Kings”. Wat zeker niet mag ontbreken als cultuur liefhebbers, is een rondleiding langs de beroemde mozaïeken van Pafos. Wie een bezoek brengt aan Paphos kan in ieder geval niet in Paphos zijn geweest zonder de mozaïeken te hebben gezien, liefhebber of niet! Vanavond overnachten we in Pafos en sluiten we af met een afscheidsdiner.

Dag 4 - VERTREK

Afhankelijk van vluchttijden stellen we het programma samen.

Groepsreis Cyprus in beeld

Stel een vraag

Stel gerust je vraag, want IEN helpt je graag bij het organiseren van een geslaagd bedrijfsuitje of teambuilding activiteit.

Naam*
Emailadres*
Telefoon*
Reactie*
Verstuur formulier

IENVENT - Prins Frederik Hendrikstraat 15 | 4116 EV Buren | Privacy

Telefoon0344 - 57 00 28   Telefoon06 - 53 78 73 40   Telefooninfo@ienvent.nl