Telefoon Menu

IENVENT - Bedrijfsuitjes & Reizen

Prins Frederik Hendrikstraat 15 | 4116 EV Buren
Telefoon0344 - 57 00 28   Telefoon06 - 53 78 73 40   Telefooninfo@ienvent.nl

Hoe schrijf je een goede uitnodiging voor een bedrijfsuitje?

Handige tips van bedrijfsuitjesregisseur IEN

Vraag het de uitjesspecialist

Fijn, je mag dit jaar het jaarlijkse bedrijfsuitje organiseren. Hoe ga je dat doen? Hierbij wat tips van IEN om je bedrijfsuitje tot een succes te maken.

Aankondiging “leg de datum vast”

Zodra de datum is vastgelegd, adviseert ik je om de datum ook direct te communiceren aan alle collega’s. Hoe eerder hoe beter. Want agenda’s lopen snel vol. En het is toch jammer als er minder collega’s op komen dagen dan verwacht. Beter een half jaar van te voren de datum communiceren, dan op het laatste moment.

Uitnodiging “vooraankondiging”

In de eerste aankondiging van het bedrijfsuitje, hoef je echt nog niet aan te geven wat er allemaal staat te gebeuren. Het belangrijkste is de datum. Geef wel aan of het een ochtend, middag of dagprogramma is. En mocht het bedrijfsuitje op ruime reisafstand van het bedrijf liggen, geef dan aan dat er ook rekening gehouden moet worden met reistijd. (i.v.m. agendaplanning)

Programma is rond: Wat communiceer je aan je collega’s?

Het programma is zo goed als rond en nu is het aan jou de taak het definitieve programma te gaan communiceren aan alle collega’s. Maar wat communiceer je nu wel en wat niet, over het programma?

Wat staat er in de definitieve uitnodiging?

Als alles is geregeld en vastgelegd dan stuur je de uitnodiging met alle details. In de uitnodiging zet je de tijdsindeling van het programma. Maar je geeft bijvoorbeeld ook aan dat dieetwensen kunnen worden doorgegeven en tot wanneer. Mocht je op het laatste moment verhinderd zijn, wie moet de collega dan bellen of mailen? En vergeet niet de kledingkeuze door te geven: sportief of sjiek? Allemaal kleine details, die voor je collega’s best fijn zijn om te weten.

Verrassingsuitje

Kies je ervoor om een verrassingsuitje te organiseren, dan adviseer ik wel een kledingkeuze mee te sturen. Niets is vervelender als iemand nou net zijn nieuwe schoenen aan heeft en er een sportieve boswandeling op het programma staat. Of dat je gaat zeilen en er niemand zonnebrand bij zich heeft of een fleecejasje.

Verzin zelf geen nieuwe tijden!

Dit is mij als regisseur van Uitjes al een paar keer overkomen.  Iets wat niet handig is, want als je een restaurant om 19.30 uur reserveert is het niet de bedoeling dat je met de groep om 20.30 uur aan het diner begint. (tenzij dit door een calamiteit op de dag zelf gebeurd). Bij calamiteiten, zal je zelf of de eventmanager van het organisatiebureau, het restaurant op de hoogte moeten brengen.

Vraag het de uitjesspecialist

Vraag het de uitjesspecialist

Het schrijven van een goede tekst en het organiseren van het bedrijfsuitje kan een behoorlijke opgave zijn. Besef dat een bedrijfsuitje valt of staat met een goede voorbereiding! Als je met een organisatiebureau samenwerkt, dan krijg je alle details bevestigd. Kwestie van één op één het programma overnemen.

Het is prettig als de Regisseur (Eventmanager) van het bedrijfsuitje op de dag zelf er bij aanwezig is. Dit geeft jou als organisator wat rust en kan je zelf ook genieten van het uitje.

Vraag daarom de hulp van IEN, zij helpt je met alle aspecten van de organisatie en kent als geen ander alle valkuilen. Samen met IEN maak je jouw bedrijfsuitje tot een groot succes. 

Stel een vraag

Stel gerust je vraag, want IEN helpt je graag bij het organiseren van een geslaagd bedrijfsuitje of teambuilding activiteit.

Naam*
Emailadres*
Telefoon*
Reactie*
Verstuur formulier

IENVENT - Prins Frederik Hendrikstraat 15 | 4116 EV Buren | Privacy

Telefoon0344 - 57 00 28   Telefoon06 - 53 78 73 40   Telefooninfo@ienvent.nl