Telefoon Menu

IENVENT - Bedrijfsuitjes & Reizen

Prins Frederik Hendrikstraat 15 | 4116 EV Buren
Telefoon0344 - 57 00 28   Telefoon06 - 53 78 73 40   Telefooninfo@ienvent.nl

Waarom kiezen bedrijven voor een bedrijfsuitjesregisseur?

Een bedrijfsuitje organiseren is toch niet zo moeilijk!

Vaak genoeg hoor ik dat een bedrijfsuitje organiseren niet zo moeilijk is. Als regisseur van bedrijfsuitjes- en events organiseer ik (IEN), jaarlijks heel wat bedrijfsfeesten, bedrijfsuitjes en personeelsweekenden. Uit ervaring weet ik dat de organisatie van een event soms best gecompliceerd kan zijn.

Bedenk van tevoren goed wat voor soort event je wilt gaan organiseren.

Een bedrijfsuitje of event moet zo bijzonder zijn, dat het een dag is, waar alle collega’s (jaarlijks) naar uitkijken. Als regisseur stel ik eerst de vraag wat het doel is van het event. Of anders gezegd, wat wil je écht bereiken met deze dag? Als het doel is vastgesteld gaat de regie van het uitje beginnen.

Eventmanager in de top vijf stressvolle beroepen

Organiseren van een bedrijfsuitje of event is een vak. Niet voor niets staat de functie van Eventmanager in de top vijf van de meest stressvolle beroepen. Denk je na het lezen van dit artikel en tips, dat het organiseren van een bedrijfsuitje toch best ingewikkeld is? Laat de organisatie dan aan een expert over. Zoek wel een eventmanager of evenementenbureau, dat bedrijfsuitjes regisseert met kennis en passie. Een goede uitjesregisseur of eventmanager is op de hoogte van bijzonder locaties, activiteiten, cateraars en nog veel meer. Dit scheelt je heel wat tijd, zoekwerk en misschien wel stress, door tijdgebrek. Met een goede uitjesregisseur organiseer je samen, zonder stress, een onvergetelijk event.

Organisatie tips van IEN

Durf je het nog steeds aan om zelf het bedrijfsuitje of bedrijfsevent te organiseren? Lees dan eerst onderstaande tips. Heb je meer tips nodig kijk dan ook bij mijn bedrijfsuitje tips...

 • Wie nodig je uit?
  Voor wie is het event bedoeld?  Organiseer je het event voor personeelsleden, personeelsleden met partner en of kinderen, relaties of wellicht relaties met partners?
 • Stel je budget vast
  Overleg van tevoren met de directie of het management, wat je mag uitgeven. Hierdoor krijg je inzichtelijk wat je mogelijkheden zijn en of je ideeën haalbaar zijn.
 • Invulling van de dag
  Maak een selectie van twee of drie activiteiten en kijk welke activiteit het meeste aanspreekt. Probeer elk jaar met een originele activiteit te komen. Zo blijft het verrassend voor iedereen.
 • Laat je collega’s meedenken
  Overleg activiteiten en datum met collega’s. Dit kan je doen door middel van een eenvoudige enquête. Kies de activiteit en datum uit waar het meest op gestemd is.
 • Bedenk hoe je van A naar B komt
  Zorg ervoor dat het vervoer goed geregeld is. Is de locatie goed bereikbaar per openbaar vervoer of is vervoer per touringcar een beter alternatief? Voordeel van een touringcar is dat alle collega’s of genodigden tegelijkertijd arriveren op plek van bestemming. Voor collega’s die graag een glaasje alcohol willen nuttigen tijdens het event, is het een veilig idee dat er vervoer is geregeld.
 • Uitnodiging
  Een originele uitnodiging zorgt vaak voor een hogere opkomst. Stuur geen standaard e-mail maar maak een persoonlijke uitnodiging. Probeer genodigden nieuwsgierig te maken, doe dit dan zo origineel mogelijk.
 • Lijst met aanwezigen en dieetwensen
  De laatste wijzigingen zoals aantal personen en dieetwensen moet je minimaal vijf dagen van tevoren doorgeven aan de locatie en/of cateraar. Neem alles goed door en zorg dat je een up to date lijst hebt met mensen die komen.
 • Laatste details
  Stuur alle aanwezige gasten nog een herinnering per e-mail met belangrijke informatie zoals tijdstip, locatie, eventueel kledingadvies en bereikbaarheid van contactpersoon voor het geval er nog last minute vragen zijn.
 • Social Media
  Heb je aan de fotograaf gedacht voor het maken van leuke foto’s en filmpjes. Is het budget niet toereikend dan kan je dit ook vragen aan een creatieve collega, die hier handig in is. Als er budget is kan je dit uitbesteden aan een fotograaf. Zo krijg je mooie beelden die je op social media en/of  op de website kunt delen.
 • Het is zover, de dag van het event
  Zorg dat je zelf ruim op tijd aanwezig bent. Zorg dat iedereen weet dat jij het aanspreekpunt bent voor vragen en opmerkingen.
 • Evaluatie van het event
  Een evaluatie is erg belangrijk, zo weet je welke punten goed gingen en waar verbetering mogelijk is. Via een “online” enquête kan je eenvoudig nagaan wat de genodigden van het event hebben gevonden. De uitkomsten kun je gebruiken voor de organisatie van een toekomstig event. 

Samen werken met een uitjesregisseur of eventmanager heeft zoveel meer voordelen.

Denk je na het lezen van de tips; organiseren van een bedrijfsuitje is toch best ingewikkeld, neem dan contact op met uitjesregisseur IEN. Een ander voordeel is dat je zelf ook meer kunt genieten van het event of bedrijfsuitje op de dag zelf. Tijdens het event zelf  is de regisseur ook aanwezig als je dit zo hebt afgesproken.

Gerelateerde links

Stel een vraag

Stel gerust je vraag, want IEN helpt je graag bij het organiseren van een geslaagd bedrijfsuitje of teambuilding activiteit.

Naam*
Emailadres*
Telefoon*
Reactie*
Verstuur formulier

IENVENT - Prins Frederik Hendrikstraat 15 | 4116 EV Buren | Privacy

Telefoon0344 - 57 00 28   Telefoon06 - 53 78 73 40   Telefooninfo@ienvent.nl