Telefoon Menu

IENVENT - Bedrijfsuitjes & Reizen

Prins Frederik Hendrikstraat 15 | 4116 EV Buren
Telefoon0344 - 57 00 28   Telefoon06 - 53 78 73 40   Telefooninfo@ienvent.nl

Elk jaar weer een origineel teamuitje, hoe doe je dat?

Trends & tips bedrijfsuitjes 2017

Waarom zou je als bedrijf een personeelsuitje moeten organiseren?

Elk jaar weer een origineel bedrijfsuitje organiseren voor je collega’s is geen makkelijke taak. Uit ervaring kan ik je vertellen, dat de kans erg klein is dat je alle collega’s blij maakt met het teamuitje. Ondanks het feit dat je collega’s niet realiseren dat jij waarschijnlijk veel tijd in de organisatie hebt zitten om het teamuitje tot in de puntjes te organiseren. Aan de andere kant zou het wel heel saai zijn als iedereen dezelfde activiteiten leuk vindt. Sommige collega’s worden super fanatiek bij een Escape Challenge en andere collega’s worden blij van een kookworkshop of garnalenvissen op de Waddenzee.

Afwisselende bedrijfsuitjes

Als bedrijfsuitjesregisseur raad ik je aan om de keuze van het jaarlijkse bedrijfsuitje af te wisselen. Als je vanuit je functie als (directie)-secretaresse of eventmanager, de bedrijfsuitjes mag organiseren, kijk dan niet te veel naar wat jij persoonlijk leuk vindt. Wil je dat zoveel mogelijk collega’s deelnemen aan het bedrijfsuitje, pols dan van tevoren diverse collega’s, wat hun ideeën zijn voor een geslaagd uitje. Een goed moment om deze vraag te stellen, is bij de gezamenlijk lunch of bij het koffiezetapparaat. Je kan ook een enquête rondsturen. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijk te vinden om een gratis enquête te maken bijvoorbeeld via www.survio.com. Een ander idee is om je collega’s democratisch te laten kiezen uit een aantal uitjes. Het uitje met de meeste stemmen ga je dan organiseren.

Bijzondere landelijke locaties

Elk jaar zijn er wel trends te signaleren. Een paar jaar geleden heb ik heel wat sportieve uitjes bubbelvoetbal in combinatie met een zeskamp georganiseerd. Vorig jaar, viel mij op dat de Escape Challenge, erg populair was. Maar ik kreeg ook opvallend veel aanvragen voor spelactiviteiten op bijzondere en landelijke locaties. Gelukkig kent IEN, genoeg unieke en landelijke locaties in de Betuwe, de Ardennen en op de Waddeneilanden. Wil je hier meer informatie over neem gerust contact met mij op.

Wat wordt de trend van 2017?

Dat is natuurlijk altijd even afwachten, maar wat ik zie is dat bedrijven massaal kiezen voor tweedaagse bedrijfsuitjes. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog, zijn mega populair. Mijn advies is op tijd te reserveren.

Waarom zou je als bedrijf een personeelsuitje moeten organiseren?

Waarom zou je als bedrijf een personeelsuitje moeten organiseren?

Het bedrijfsuitje is een uitstekend moment om je collega’s beter te leren kennen. ‘Live’ ontmoeten is een trend, die doorzet. Tegenwoordig spreekt je veel collega’s digitaal omdat je werk vanaf een ander locatie. Maar zeg nou zelf, het is toch leuk om je collega’s beter te leren kennen, in een andere omgeving. Tijdens een teamuitje spreek je collega’s die je misschien anders nooit zou spreken. Een goed geregisseerd bedrijfsuitje kan een waardevolle bijdrage zijn voor een hecht team. Het is inmiddels allang bewezen dat een bedrijfsuitje met teambuilding zorgt voor verbondenheid.  

Stel een vraag

Stel gerust je vraag, want IEN helpt je graag bij het organiseren van een geslaagd bedrijfsuitje of teambuilding activiteit.

Naam*
Emailadres*
Telefoon*
Reactie*
Verstuur formulier

IENVENT - Prins Frederik Hendrikstraat 15 | 4116 EV Buren | Privacy

Telefoon0344 - 57 00 28   Telefoon06 - 53 78 73 40   Telefooninfo@ienvent.nl